zondag 1 november 2009

Veldtocht Ommen

Voor zaterdag 31 oktober was het plan om met een delegatie AV Heerenveen leden een rondje Lemelerberg te Ommen te biken. Eindelijk kon ik eens aansluiten, omdat de voorgaande weken het steeds niet toelieten om met de club mee te gaan. Grote mond..... en dan nog de daden.

Zateragochtend om 7:45 verzamelen vij het clubgebouw. Totaal 9 man/vrouw. Mooie groep en zeer aangenaam weer. Meerijdend met Samme in de auto leek de weg naar Ommen maar een kwartiertje, dus dat was zo gepiept. Na een hete bak en inschrijving op de ATB en kijken wat het parcours ons zou brengen. Acht man (Same, Marco, Paco, Marcel, Henk, Cathelijne Lenneke en ik) reden de 45 km en Martin Peter koos de 25 km. We reden de gehele route nagenoeg in twee groepen. Tot de 20 km was het parcours weinig spannend. Wel een mooie route cq omgeving maar weinig/geen klimwerk, bochtwerk of ander technisch werk. Vlak voor de stop (halverwege; met krentebollen en hete bouiilon) begon het eindelijk een klein beetje spannend te worden. De tweede helft van het parcours was iets uitdagender.

Twee onzettend lekkere afdalingen mogen maken, met fijn wat stronkjes. De afdalingen konden nagenoeg voluit omdat het deelnemersveld mooi gerekt was. Verder weinig modder gezien waardoor ook weinig gestunt onderweg. Iedereen had heerlijk gereden. En op een kleine val met hoofdwond bij Henk na, geen bijzondere ongelukken in de groep.

Parcours is voor herhaling vatbaar, hoewel iets meer uitdaging wel wenselijk is. Mogelijk over 4 weken wanneer we naar Schoorl gaan. Hopelijk gaan de weergoden dan wederom met ons mee. Dat maakt het toch wel wat aangenamer.

Vandaag, zondag, een fijne LDL van twee uur gemaakt. Benen voelden goed. Gister dus voldoende overgehouden.