maandag 30 november 2009

Machtig Schoorl!

Mensen die me zo af en toe voor "gek" verslijten, kan ik niet altijd ongelijk geven. Eerst vrijdagavond een nachttocht in het zompige Oranjewoud en dan de zondag (lees: weekenddag of nog beter UITSLAAPOCHTEND) om half 7 je bed uit om met een groepje "mede-mafkezen" naar Schoorl af te reizen voor een ATB-tocht. Ach nee, wij sportliefhebbers noemen dit PASSIE en houden van sportieve uitdagingen en ook enorm van gezelligheid.

Zo vertrokken we zondagochtend vanuit Heerenveen met 6 man in de auto van John met aanhangwagen richting Schoorl met tussenstop in Sneek om nog 4 man aan te laten sluiten. Marcel, Marco, Henk, Paco, Samme, John, Jan, Lenneke, Cathelijne en ik vol enthousiasme om eindelijk gezamelijk Schoorl eens op de ATB te beleven. Prima rit en op tijd kwamen we aan in Schoorl. Had Samme toch niet het inschrijfadres vergeten ;). Enfin. Even flink doorzoeken naar de kantine voor inschrijving en zo vertrokken we rond 9:45 voor een tocht van 40 km. Paco had ons droog weer beloofd. Maar helaas kon die belofte niet worden behouden en moesten we in de miezer een flink aantal kilometers over het strand tuffen. Het parcours van Schoorl zoals ik dat in mijn hoofd had met korte en lange steile klimmen en veel singletracks bleef maar uit. Maar na een kilometer of 15 en een krentebol en flesje AA rijker waren we goed opgewarmd en gevoed en kon het echte werk beginnen. De 'echte' route van Schoorl lag voor ons klaar. Met zeker die elementen waardoor ik bij het woordje Schoorl al begin te watertanden. We mochten heerlijk klimmen en onze benen voelen. En ook de afdalingen kenden weer de nodige spectakel. Het parcours lag er schitterend bij. Door de regenval geen mul zand in de bossen en dus kon flink snelheid worden gemaakt. Het was een waar genieten.



Bij terugkomst konden we naast het afsproeien van de fietsen gelukkig ook zelf nog een warme douche genieten zodat de grote hoeveelheid modder die zich op onze kledij had afgetekend, niet allemaal bij John in de auto terecht kwam. Na de erwtensoep en warme choco tijd om terug naar Friesland te gaan. Weer een super gezellige ervaring rijker.